flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ЛААС відбувся семінар «Судове рішення в адміністративній справі»

24 жовтня 2013, 10:04

Понад 50 суддів Львівського апеляційного округу навчалися грамотно, зрозуміло і виважено писати судові рішення.

 

Голова ЛААС Сергій Богаченко під час вступного слова зазначив, що тема семінару є особливо актуальною у контексті набрання чинності закону про доступ до судових рішень» та появою Єдиного державного реєстру судових рішень, адже якщо раніше судове рішення було цікавим своїм результатом і важливим в основному для учасників судового процесу, то сьогодні судове рішення доступне будь-якій зацікавленій особі. А тому воно має бути грамотне, добре мотивоване і доступне для розуміння як для юриста, так і для пересічного громадянина.

Відтак під час семінару учасники разом з лекторами з’ясовували загальні та індивідуальні потреби таких адресатів судових рішень як сторони, суспільство і суди, навчалися як писати рішення відповідно до цих потреб, як цитувати тексти в судових рішеннях, запобігати стилістичним помилкам, правильно структурувати рішення.

Лекторами під час семінару виступили суддя ВАС України Олександр Ситников та Директор Української правничої фундації, експерт Координатора проектів ОБСЄ в Україні Оксана Сироїд.