flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ЛААС долучається до всесвітнього руху обміну книжками

21 вересня 2018, 12:19

У Львові триває ювілейний, 25 Форум видавців – Book Forum. Ви вже придбали для себе кілька новинок? Якщо на ваших поличках вже бракує місця для книжок, є чудова нагода поділитися своїми улюбленими книгами з іншими і звільнити місце для чогось нового. Адже сьогодні Львівський апеляційний адміністративний суд став частиною всесвітнього руху книжок - буккросингу.

Що таке буккросинг?

За даними вільної енциклопедії Вікіпедії – це хобі та громадський рух, що діє за принципом соціальних мереж і близький до флешмобу. Буккроссинг – це процес звільнення книг.

Суть його дуже проста: людина, прочитавши книгу, залишає її в громадському місці (парк, кафе, трамвайна зупинка, суд ), де її знаходить інша людина, яка в свою чергу робить те саме. Відтак книга, а разом з нею всі ті емоції, що пережив читач, подорожує містом, країною, або навіть світом.

Ідею буккроссингу запропонував спеціаліст з інтернет-технологій Рон Хорнбекер у травні 2002 року. Для початку він залишив 20 книг з пояснювальними написами в холі свого готелю. А станом на травень 2013 року на спеціально створеному сайті було зареєстровано вже 1 855 000 учасників і 9 710 000 книг.

А тепер і ЛААС вирішив стати частиною цього руху книжок. Від сьогодні під час перебування у суді кожен охочий має можливість почитати сучасних письменників та класиків, мотиваційну та професійну літературу. Якщо книжка особливо припала до вподоби, її можна взяти з собою, але обов’язково повернути.

Перший збір книжок відбувся завдяки працівникам Львівського апеляційного адміністративного суду. Просимо і надалі працівників і відвідувачів суду долучатися до руху буккросерів, «знаходити» та «відпускати» книги, стаючи частинкою всесвітнього руху.

Приносіть книги, якими хочеться поділитися з іншими!