flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Cпільне засідання юридичної спільноти України у приміщенні Верховного Суду

21 вересня 2018, 11:17

Сьогодні, 21 вересня 2018 року о 10:00 год. у приміщенні Верховного Суду розпочалося спільне засідання за участі Ради суддів України, Ради прокурорів України, Національної асоціації адвокатів України, Уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини, асоціацій, спілок та інших представницьких органів адвокатської спільноти.

Під час заходу обговорюються питання забезпечення прокурорами й адвокатами дотримання основоположних засад судочинства та етичних норм органами, що беруть участь у здійсненні правосуддя та судових процесах. Ініціатором спільного засідання виступила Рада суддів України на виконання рішення РСУ від 13 серпня 2018 року №45 "Про забезпечення дотримання конституційного принципу рівності усіх учасників судового процесу перед судом і законом". У процесі дискусії учасники засідання мають обговорити можливість розробки та запровадження спільних етичних норм та стандартів для юристів, які беруть участь у здійсненні правосуддя та судових процесах.

У заході беруть участь члени постійно діючої робочої групи з питань суддівського самоврядування у Львівській області – суддя, секретар другої судової палати Львівського апеляційного адміністративного суду Віталій Затолочний, суддя Господарського суду Львівської області Наталя Мороз та суддя Львівського апеляційного господарського суду Наталія Кравчук.