flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівники Львівського апеляційного адміністративного суду відвідали лекцію «Принципи Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод»

13 вересня 2018, 10:25

2.09.2018 працівники Львівського апеляційного адміністративного суду відвідали відкриту лекцію на тему «Принципи Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод», організовану Школою права Українського католицького університету. Лекцію провів юрист Секретаріату Європейського суду з прав людини Маркіян Бем. 

Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод, як чинний міжнародний договір, згода на обов’язковість якого надана Верховною Радою України, є частиною національного законодавства України. Саме тому вивчення та вдосконалення знань положень Конвенції та практики Європейського суду необхідне для їх ефективного застосування судами при вирішенні спорів.

В ході лекції доповідач поєднав теоретичну складову, розповівши про принципи, закладені в основу Конвенції ізнаведенням прикладів їх застосування в конкретних рішеннях Європейського суду з прав людини.

По закінченні заходу учасники змогли безпосередньо поспілкуватися з лектором та отримати відповіді на проблемні питання, необхідні в подальшому для застосування принципів Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод в судовій практиці.