flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вища рада правосуддя погодила кількість суддів в апеляційних судах

01 серпня 2018, 11:36

31 липня 2018 року Вища рада правосуддя, на виконання частини шостої статті 19 Закону України "Про судоустрій і статус суддів", розглянула подання ДСА України про погодження кількості суддів у відповідних судах та затвердила нову кількість суддів у Верховному Суді, Вищому антикорупційному суді, Вищому суді з питань інтелектуальної власності, новоутворених апеляційних судах в апеляційних округах.

Зокрема, в апеляційних адміністративних судах, утворених  в апеляційних округах, всього погоджено 257 суддів. Так, кількість суддів в апеляційних адміністративних судах розподіляється наступним чином:

1) Перший апеляційний адміністративний суд в апеляційному окрузі (до цього - Донецький апеляційний адміністративний суд), що включає Донецьку та Луганську області, з місцезнаходженням у містах Донецьку та Краматорську Донецької області - 21 суддя.

 2) Другий апеляційний адміністративний суд в апеляційному окрузі(до цього - Харківський апеляційний адміністративний суд), що включає Полтавську, Сумську та Харківську області, з місцезнаходженням у місті Харкові - 36 суддів.

 3)Третій апеляційний адміністративний суд в апеляційному окрузі (до цього - Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд), що включає Дніпропетровську, Запорізьку та Кіровоградську області, з місцезнаходженням у місті Дніпрі - 33 судді. 

4) П'ятий апеляційний адміністративний суд в апеляційному окрузі (до цього - Одеський  апеляційний адміністративний суд), що включає Миколаївську, Одеську та Херсонську області, з місцезнаходженням у місті Одесі - 37 суддів.

 5) Шостий апеляційний адміністративний суд в апеляційному окрузі (до цього - Київський апеляційний адміністративний суд), що включає Київську, Черкаську, Чернігівську області та місто Київ, з місцезнаходженням у місті Києві - 51 суддя. 

6) Сьомий апеляційний адміністративний суд в апеляційному окрузі (до цього - Вінницький і Житомирський апеляційні адміністративні суди), що включає Вінницьку, Житомирську, Хмельницьку та Чернівецьку області, з місцезнаходженням у місті Вінниці - 28 суддів. 

7) Восьмий апеляційний адміністративний суд в апеляційному окрузі (до цього - Львівський апеляційний адміністративний суд), що включає Волинську, Закарпатську, Івано-Франківську, Львівську, Рівненську та Тернопільську області, з місцезнаходженням у місті Львові - 51 суддя.

З Рішенням Вищої ради правосуддя можна ознайомитися на офіційному сайті Вищої ради правосуддяа також тут.