flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Львівському апеляційному адміністративному суді відбулась ознайомча екскурсія для слухачів Школи юного правника

01 червня 2018, 16:58

   Сьогодні, 01 червня 2018 року, з нагоди  Дня захисту дітей у Львівському апеляційному адміністративному суді відбулась ознайомча екскурсія для слухачів суботньої Школи юного правника, що діє на юридичному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка для учнів 9-11 класів.

 

  Відвідування суду школярами є однією із програм охоплення (інформаційних програм) прямих зв’язків судів із громадськістю, передбачених п. 18 Рішення XIV позачергового з’їзду суддів України та Концепцією прямих зв’язків судів з громадськістю, розробленою відповідно до висновку Консультативної ради європейських суддів, схваленою Комунікаційним комітетом системи правосуддя.

  Метою заходу є сприяння правовій просвіті школярів старших класів, виховання у них правової культури, формування правильного сприйняття функції правосуддя, покращення розуміння та довіри до системи правосуддя.

  Екскурсію судом для дітей провела помічник заступника голови суду Зоряна Поворозник, яка розповіла про особливості адміністративного процесу, категорії справ, які розглядає Львівський апеляційний адміністративний суд, а також відповіла на поставлені запитання.

  Керівник апарату суду Сергій Пашковський розповів слухачам про особливості роботи суду, про роботу структурних одиниць суду та відмінності між ними.

  Під час екскурсії хлопці та дівчата мали нагоду не лише відвідати відділи ЛААС, а й поспілкуватися із суддями та працівниками апарату суду.

  Суддя-спікер ЛААС Оксана Мікула провела екскурс в історію адміністративної юстиції, а також розповіла про професію судді.  

  Помічник судді Анна Баранкевич зробила акцент на символах судової влади в Україні та на їх відмінностях від іноземних атрибутів.

  Про роль працівника суду та про особливості роботи окремих посад апарату суду розповіли помічник судді Ігор Кучер, головний спеціаліст відділу забезпечення роботи третьої судової палати Іван Андрушків та головний спеціаліст відділу судової статистики та узагальнення судової практики Наталія Патлевич.

  Львівський апеляційний адміністративний суд і надалі сприятиме тому, щоб подібні заходи відбувались якомога частіше та були максимально пізнавальними, оскільки налагодження прямих зв’язків із громадськістю є одним із першочергових завдань суду на сучасному етапі реформування судової системи.