flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді ЛААС взяли участь у семінарі для суддів у режимі відеоконференції

16 березня 2018, 15:29

   14 березня 2018 року відбувся семінар для суддів у режимі відеоконференції на тему: «Застосування статті 1 Першого протоколу до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та відповідної практики Європейського суду з прав людини», організований Національною школою суддів України у співпраці з проектами міжнародної технічної допомоги, міжнародними організаціями та фондами.

  Семінар провели юристи українського відділу Секретаріату Європейського Суду з прав людини безпосередньо з міста Страсбург (Франція) та представники Національної школи суддів України. До участі у навчальному заході були запрошені судді цивільних палат апеляційних судів областей та міста Києва, судді місцевих загальних судів, судді апеляційних та окружних адміністративних судів. У семінарі взяли участь одинадцять суддів Львівського апеляційного адміністративного суду.

  Вітальними словами семінар відкрили проректор Національної школи суддів України, суддя Верховного Суду України у відставці, заслужений юрист України Анатолій Костенко та начальник відділу науково-методичного забезпечення підготовки суддівського корпусу, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Тетяна Фулей.

  Юрист Секретаріату Європейського суду з прав людини Тарас Пашук у  своєму виступі зосередив увагу суддів на загальних принципах статті 1 Першого протоколу до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та відповідній практиці  Європейського суду з прав людини у справах щодо України. Юрист інформаційного департаменту Секретаріату Європейського суду з прав людини  Вікторія Чернійчук розглянула з учасниками відеоконференції рішення Великої Палати Європейського суду з прав людини у справах «Фабіан проти Угорщини» та «Белане Надь проти Угорщини» та ознайомила із практикою Європейського суду з прав людини щодо пенсійних питань (стаття 1 Першого протоколу).

  Під час семінару учасники поділились своїми думками, професійним досвідом та отримали фахові відповіді на запитання.