flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Студенти-правники відвідали судові засідання Львівського апеляційного адміністративного суду

15 лютого 2018, 17:34

   Львівський апеляційний адміністративний суд завжди радий вітати у своїх стінах юних правників. 12 та 13 лютого 2018 року ЛААС відвідали студенти третього курсу Львівського кооперативного коледжу економіки і права. Майбутні юристи побували на судових засіданнях, вдосконаливши свої знання з адміністративного процесу в межах проходження навчальної практики.

  Відвідування судових засідань студентами є однією із програм охоплення (інформаційних програм) прямих зв’язків судів із громадськістю, передбачених п. 18 Рішення XIV позачергового з’їзду суддів України та Концепцією прямих зв’язків судів з громадськістю, розробленою відповідно до висновку Консультативної ради європейських суддів, схваленою Комунікаційним комітетом системи правосуддя.

  Метою заходу є сприяння правовій просвіті студентів, виховання у них правової культури, формування правильного сприйняття функції правосуддя, покращення розуміння та довіри до системи правосуддя.

  Екскурсію судом для студентів провела помічник судді Ірина Братків, яка розповіла про особливості адміністративного процесу, категорії справ, які розглядає Львівський апеляційний адміністративний суд, організацію роботи суду, а також відповіла на поставлені запитання.

  Знайомство із судом традиційно розпочалось із огляду роботи відділу реєстрації та документального забезпечення – канцелярії та продовжилося у відділах забезпечення роботи судових палат.

  Студенти побували у залі судового засідання, відвідали судові засідання, які проводили колегії суддів  за головування суддів ЛААС Ольги  Довгої та Сергія Кузьмича. Майбутні юристи наочно ознайомились зі стадіями судового процесу, із порядком розгляду адміністративних справ,  роботою секретарів судового засідання та судових розпорядників, на практиці побачили специфіку роботи юриста під час здійснення представництва осіб у суді.

  Львівський апеляційний адміністративний суд і надалі сприятиме тому, щоб подібні заходи відбувались якомога частіше та були максимально пізнавальними, оскільки налагодження прямих зв’язків із громадськістю є одним із першочергових завдань суду на сучасному етапі реформування судової системи.