flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники ЛААС взяли участь у конференції з питань інформаційних технологій

20 червня 2013, 11:03

Виконувач обов’язків керівника апарату ЛААС Євген Гультяєв та  головний спеціаліст ЛААС з інформаційних технологій Борис Вус взяли участь у Міжнародній конференції з ІТ–технологій в адміністративних судах, яка відбулася на початку червня в рамках реалізації проекту Twinning «Підвищення ефективності і якості управління адміністративних судів в Україні». 

Під час конференції було обговорено сучасних технологій діловодства в судочинстві. Зокрема учасники ознайомилися з досвідом узагальнення процедур електронного документообігу та електронних форм документів в адміністративних судах Франції, з новими тенденціями розвитку інформаційних технологій в Литві та Швеції. Напрацюваннями в напрямку вдосконалення організації роботи судів поділилися колеги з Одеси та Харкова.

Як зауважив Євген Гультяєв, спілкування з іноземними колегами та представниками пілотних судів в Україні значно полегшить ЛААС роботу над повною автоматизацією діловодства суду та судових процесів. Зокрема суд уже розпочав інформаційну кампанію з метою інформування учасників судових процесів про можливість отримання процесуальних документів електронною поштою, що дозволить суду значно скоротити строки розгляду справ та поступово зменшити витрати на послуги пошти.