flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники Львівського апеляційного адміністративного суду взяли участь у тренінгу «Конфлікт інтересів – виявляємо, не допускаємо, врегульовуємо»

06 грудня 2016, 16:16

5 грудня 2016 року у Львівській обласній державній адміністрації в рамках Всеукраїнської інформаційно-просвітницької кампанії Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) та Програми розвитку ООН (ПРООН) «Конфлікт інтересів: треба знати!» відбувся тренінг «Конфлікт інтересів – виявляємо, не допускаємо, врегульовуємо». У заході взяли участь близько 60 осіб: представники Львівської ОДА, уповноважених підрозділів з питань запобігання та протидії корупції районних державних адміністрацій, органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, судів і прокуратури Львівської та Тернопільської областей. Львівський апеляційний адміністративний суд представили суддя Оксана Гінда та провідний спеціаліст відділу забезпечення роботи третьої судової палати Ольга Марцинковська.

Учасники тренінгу ознайомилися із вимогами законодавства про конфлікт інтересів та інших обмежень щодо запобігання корупції, а також впровадження стандартів доброчесності на основі розроблених НАЗК та ПРООН методичних та навчальних матеріалів.

Із вітальними словами до присутніх звернулися: перший заступник голови ЛОДА Ростислав Замлинський, керівник П’ятого відділу (Західний регіон) Департаменту моніторингу дотримання законодавства про конфлікт інтересів та інших обмежень щодо запобігання корупції НАЗК Ольга Кучмар, заступник керівника Першого відділу (Східний регіон) Департаменту моніторингу дотримання законодавства про конфлікт інтересів та інших обмежень щодо запобігання корупції НАЗК Ігор Степанов, спеціаліст ПРООН з інституційного розвитку Вікторія Козаченко, експерт ПРООН з антикорупційної політики Роберт Сіверс.

Представники НАЗК Ольга Кучмар та Ігор Степанов виступили із доповідями про нові законодавчі вимоги щодо забезпечення доброчесної поведінки. Представник ПРООН Роберт Сіверс провів презентацію Методичних рекомендацій з питань запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у діяльності осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та прирівняних до них осіб. Із повним текстом Методичних рекомендацій можна ознайомитись за посиланням: https://nazk.gov.ua/sites/default/files/metodychni_rekomendaciyi.pdf

Учасники тренінгу спільно із фахівцями НАЗК Ольгою Кучмар та Ігорем Степановим проаналізували низку конкретних типових ситуацій  на предмет наявності чи відсутності реальних та потенційних конфліктів інтересів, обговорили можливі шляхи їх врегулювання та запобігання у майбутньому. Також учасники тренінгу виявили інтерес до практичного врегулювання питань дотримання обмежень щодо отримання подарунків та спільної роботи близьких осіб, встановлених антикорупційним законодавством.

За результатами тренінгів слухачі матимуть можливість провести відповідні тематичні навчання для своїх колег на місцях. Такі заходи, зокрема, відбудуться і у Львівському апеляційному адміністративному суді.