flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Сергій Кузьмич взяв участь у IV Щорічній міжнародній конференції з питань взаємодії судів із громадськістю

07 листопада 2016, 14:40

      13 та 14 жовтня 2016 року у місті Будапешті (Угорщина) в приміщенні Угорської академії юстиції відбулася IV Щорічна міжнародна конференція з питань взаємодії судів із громадськістю, організована Національним бюро судової системи, за участю понад 100 гостей, які прибули із 20 країн. Від Львівського апеляційного адміністративного суду у конференції взяв участь суддя Сергій Кузьмич.

Метою заходу було створення інтерактивного форуму для обміну досвідом у сфері налагодження зв’язків із громадськістю в судах та обговорення можливостей застосування судами новітніх засобів комунікації.

Протягом двох днів конференції іноземні та національні доповідачі виступили з доповідями, відбулись різноманітні дискусії, майстер-класи, робота в групах.

 Із вітальною промовою до учасників конференції  звернувся президент Національного бюро судової системи д-р Тюнде Хандо, підкресливши важливість надходження до громадськості позитивної інформації, що стосується діяльності судів.

 Мерет Екхардт, директор із розвитку Судової адміністрації Данії, Джерард Тангенберг, віце-президент Північнонідерландського суду, і Вільям Валасідіс, прес-секретар Європейського суду, провели презентації, присвячені особливостям застосування PR-технологій у судах та новим тенденціям комунікації. Всі вони підкреслили, що сьогодні пріоритетним завданням є підвищення правової обізнаності молоді та вкрай важливо, щоб суди забезпечували гласність на всіх можливих платформах, зокрема, Facebook або Twitter.

Під час другого дня конференції  учасники, розділившись на три робочі групи, розробили матеріали лекцій та практичні рекомендації для подальшого використання у повсякденній роботі. Робочі групи працювали в таких напрямах: «Посилення зв’язків із громадськістю у судах», «Захист судової системи від атак ЗМІ», «Засоби застосування кризової комунікації в судах».

Учасники конференції мали можливість  відвідати Угорську академію мистецтв, а також визначні пам'ятки Будапешта.

Успішне проведення цієї міжнародної конференції  стало ще одним кроком для зближення судів із громадськістю та вкотре підтвердило, що така взаємодія є необхідною складовою для покращення доступності та ефективності здійснення судочинства.