flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ЛААС обговорили комунікативну стратегію суду

22 квітня 2013, 13:16


Зосередити основну увагу щодо співпраці зі ЗМІ на висвітленні розгляду резонансних справ – таку стратегію співпраці зі ЗМІ на найближчий час вибрали судді Львівського апеляційного  адміністративного суду під час семінару, проведеного у суді на початку тижня з ініціативи голови ЛААС Сергія Богаченка.

Як зазначив голова суду, відкритість і гласність судового процесу та співпраця зі ЗМІ були зазначені як пріоритетні у роботі адміністративних судів у доповіді І. Темкіжева на Пленумі Вищого адміністративного суду, посилену увагу проблемі відновлення авторитету судової влади через співпрацю з журналістами було надано під час нещодавнього з’їзду суддів України.  

Під час семінару  головний спеціаліст зі зв’язків з громадськістю ЛААС Ольга Давид ознайомила суддів з  рекомендаціями щодо роботи зі ЗМІ, що напрацьовані експертами країн ЄС в рамках проекту Twinning  «Підвищення ефективності та якості управління адміністративних судів в Україні». Як зауважили судді, наявність у цих рекомендаціях положень, які вже втілені і працюють у ЛААС не один рік, підтверджує правильність обраної комунікаційної стратегії Львівського апеляційного адміністративного суду. Під час семінару обговорено стратегію комунікації суду, яка полягає в оперативному висвітленні розгляду апеляційних скарг у  резонансних справах. Зокрема, судді погодилися з пропозицією прес-секретаря анонсувати судові засідання, надавати журналістам повну інформацію про сторони у справах, суть позовних вимог та інші відомості, що сприятимуть максимально об’єктивному і неупередженому висвітленню діяльності суду, розповсюджувати у ЗМІ результати розгляду справ, що можуть викликати широкий суспільний резонанс.

 Прес-служба ЛААС