flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Львівський апеляційний адміністративний суд надає методичну допомогу місцевим загальним судам Волинської області!

03 серпня 2016, 12:16

Львівський апеляційний адміністративний суд надає методичну допомогу місцевим загальним судам Волинської області!

29 липня 2016 року у місті Луцьку в приміщенні Волинського окружного адміністративного суду Львівський апеляційний адміністративний суд провів навчальний семінар для голів (заступників голів) місцевих загальних судів Волинської області на тему «Застосування процесуального законодавства під час розгляду та вирішення адміністративних справ».

Такий захід було проведено на виконання ст. 27 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», відповідно до якої до повноважень Львівського апеляційного адміністративного суду належить, з поміж інших: аналіз судової статистики, вивчення та узагальнення судової практики та надання місцевим адміністративним судам методичної допомоги в застосуванні законодавства.

З вітальним словом до присутніх звернувся голова Львівського апеляційного адміністративного суду Сергій Богаченко, який зазначив, що проведення цього семінару є пілотним проектом Львівського апеляційного адміністративного суду у сфері навчальних семінарів для голів (заступників голів) місцевих загальних судів, як адміністративних судів Львівського апеляційного адміністративного округу і покликаний сприяти забезпеченню єдності судової практики та подальшої співпраці між апеляційним адміністративним та місцевими загальними судами, як адміністративними, з метою підвищення професійного рівня суддів та якості здійснення судочинства.

Заступник голови ЛААС Олег Заверуха виступив із доповіддю на тему: «Скасування судових рішень місцевих загальних судів Волинської області з підстав порушення норм процесуального права у 2015 році».

Про проблемні  питання визначення предметної підсудності адміністративних справ доповів суддя Волинського окружного адміністративного суду Віктор Валюх. Суддя Волинського окружного адміністративного суду Оксана Андрусенко виступила із доповіддю щодо застосування статей 155, 157 КАСУ при вирішенні  адміністративних спорів.

Учасники навчального семінару взяли активну участь в обговоренні проблемних питань розгляду окремих категорій адміністративних справ та судової практики, отримали можливість поділитися професійними знаннями та досвідом застосування процесуального законодавства під час розгляду та вирішення адміністративних справ.