flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Привітання Голови Львівського апеляційного адміністративного суду із Днем Конституції України

24 червня 2016, 16:46

            Шановні судді, працівники апарату суду, відвідувачі сайту!

Щиро вітаю Вас із 20-ю річницею Конституції України!

Прийняття Конституції України стало одним із основоположних етапів формування та становлення України як правової незалежної держави, поворотним моментом в її історії. Конституція – це не просто загальний документ, це Основний закон держави, який має найвищу юридичну силу та повинен реалізовуватися у всіх сферах життя держави та суспільства.

На жаль, Конституція України часто стає інструментом політичного впливу, деякі її положення не мають належного механізму реалізації, складається стереотип про її недосконалість та невизначеність. Але ми маємо усвідомлювати, що Конституція створена для українського народу, а не для конкретної влади, яка прагне переписати її «під себе», норми нашої Конституції містять загальноприйняті права та свободи, що відображають багатовікові традиції демократії та права.

Нехай для кожного з нас Конституція України буде не просто красиво написаним актом, а дієвим інструментом для захисту та реалізації своїх прав, свобод та обовязків як людини та громадянина! Нехай вона стане настільною книгою кожного свідомого українця, адже без знання та розуміння свого Основного закону неможливо називати себе патріотом своєї держави.

Бажаю усім нам сумлінно та чесно працювати на благо українського народу, бути гідними  Конституції України, виконувати та захищати її!

 

З повагою, Голова Львівського апеляційного адміністративного суду Сергій Богаченко.