flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпочав роботу круглий стіл щодо реформування адміністративної юстиції в Україні.

13 червня 2016, 12:28

13 червня 2016 року у м. Львові розпочав роботу, організований Вищим адміністративним судом України та за сприяння Координатора проектів в Україні організації з безпеки та співробітництва в Європі, круглий стіл щодо реформування адміністративної юстиції в Україні.

                                      

Учасників заходу привітали заступник голови Вищого адміністративного суду України Михайло Іванович Смокович, суддя Конституційного Суду України Олександр Михайлович Пасенюк, завідувач кафедри загальнотеоретичних та державно-правових наук Національного університету «Києво-Могилянська академія» Микола Іванович Козюбра, заступник голови Львівського апеляційного адміністративного суду Олег Богданович Заверуха та національний спеціаліст проектів Координатора проектів ОБСЄ в Україні Ірина Іванівна Богданків.

Впродовж заходу було обговорено законодавство про внесення змін до Конституції України щодо запровадження незалежної адміністративної юстиції, зміни до Кодексу адміністративного судочинства України, як складової підвищення ефективності здійснення правосуддя, а також вимоги до судді адміністративного суду та його статусу у світлі проведення первинного кваліфікаційного оцінювання з метою прийняття рішень щодо можливості здійснення ним правосуддя.

Заступник голови Львівського апеляційного адміністративного суду Олег Богданович Заверуха виступив співдоповідачем під час обговорення змін до Кодексу адміністративного судочинства України.

                                       

 У круглому столі взяли участь судді Львівського апеляційного адміністративного суду Тарас Володимирович Онишкевич, Ігор Ігорович Запотічний, Любомир Ярославович Гудим, Андрій Іванович Рибачук, Віталій Семенович Затолочний.