flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники ЛААС навчалися оцінювати роботу суду за системою СОРС

02 червня 2016, 18:10

Керівник апарату Львівського апеляційного адміністративного суду Сергій Пашковський та помічниця заступника голови суду Зоряна Поворозник взяли участь  у тренінгу «Застосування системи оцінювання роботи суду (СОРС)», який відбувся у Львові 30-31 травня 2016 року.

Тренінг проводив Проект USAID «Справедливе правосуддя» разом з громадською організацією «Інститут прикладних гуманітарних досліджень» за сприяння Ради суддів України та Державної судової адміністрації України.

 

Метою заходу було сприяти ефективному застосуванню системи оцінювання роботи суду (СОРС) в українських судах. Завданням організаторів було  підвищити знання учасників тренінгу щодо стандартів, критеріїв, показників та методів оцінювання роботи суду;  сприяти розвитку навичок учасників тренінгу в застосуванні критеріїв, показників та методів оцінювання роботи суду для планування діяльності, ухвалення ефективних управлінських рішень та звітування перед громадськістю про роботу суду; сприяти створенню мережі регіональних координаторів проведення оцінювання роботи суду з використанням СОРС.

На фото: Доктор Пім Альбертс, експерт Проекту USAID "Справедливе правосуддя", Зоряна Поворозник та Сергій Пашковський під час тренінгу.

Під час тренінгу учасники ознайомилися з найкращими міжнародними практиками розвитку політики якості роботи судів, включаючи Міжнародні засади судової досконалості (МЗСД), спробували провести самооцінку свого суду з перспективи міжнародних стандартів, ознайомилися з системою оцінювання роботи суду СОРС, навчилися аналізувати результати оцінювання та готувати плани вдосконалення роботи, на підставі таких результатів.

Всі учасники тренінгу отримали відповідні сертифікати.