flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Опубліковано довідку про результати вивчення та узагальнення практики застосування Львівським апеляційним адміністративним судом Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб»

23 травня 2016, 15:39

 У розділі «Аналітика і узагальнення судової практики» опубліковано довідку про результати вивчення та узагальнення практики застосування Львівським апеляційним адміністративним судом Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

В провадженні Львівського апеляційного адміністративного суду протягом 2014 – 2015 років знаходилося 228 справ, яких однією зі сторін є уповноважена особа Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. З них у 2014 році надійшли 4 справи, в 2015 році – 133 справи. Станом на 21 березня 2016 року таких адміністративних справ надійшло -  91. Найбільше таких справ -  з Львівської області (91), найменше – з Закарпатської (6).

Суддями Львівського апеляційного адміністративного суду на розглянуто 110 адміністративних справ даної категорії.

Здійснене Львівським апеляційним адміністративним судом узагальнення судової практики розгляду справ за позовами до уповноважених осіб Фонду гарантування вкладів фізичних осіб засвідчує, що суди, в основному, розглядають і вирішують справи відповідно до вимог чинного законодавства, однак  в даній категорії справ на сьогодні відсутні правові позиції Верховного Суду України, які б могли вказувати напрямки судової практики в даній категорії справ (На даний час відкрито провадження ухвалою від 25.02.2016 року в справі 826/20410/14, суддя Панталієнко П.В.).

Крім цього, в провадженні Конституційного суду України сьогодні перебуває подання Верховного Суду України, щодо відповідності (конституційності) Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» положенням статті 6, частини першої статті 8, частини четвертої статті 13, статей 21, 22, частин першої, четвертої, п'ятої статті 41 Конституції України. Згідно з інформацією на офіційному сайті Конституційного суду України (http://www.ccu.gov.ua/uk/publish/article/282190). Постановлення як Конституційним судом України так і Верховним судом України рішень з даних питань здатне скерувати судову практику в єдине русло, унеможливити винесення протилежних рішень в одній категорії справ.