flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Об’єднане правосуддя: судовий форум у Тернополі

16 травня 2016, 14:31

Судді ЛААС В.В.Гуляк, О.І.Мікула і А.Р.Курилець взяли участь у Тернопільському регіональному  судовому форумі. Організаторами форуму виступили Секція суддів АПУ та Асоціація розвитку суддівського самоврядування (АРССУ) за підтримки Ради суддів України (РСУ) і Проекту USAID «Справедливе правосуддя».

 «Найбільша проблема у судочинстві — відсутність лідерства. Суддів часто звинувачують у корпоративізмі. Натомість, його якраз і бракує — у позитивному сенсі цього слова. Тому такі форуми допомагають виявити лідерів і зробити так, щоб ця лідерська енергія пульсувала з регіонів аж до Києва», — переконана Наталія Петрова, під час відкриття Форуму заступник керівника Проекту USAID «Справедливе правосуддя».

За задумом організаціторів, форум є комунікаційним майданчиком для обговорення актуальних питань правосуддя і не лише для суддів, а й для прокуратури та адвокатури. Під час Тернопільського Форуму  було обговорено бачення антикорупційної стратегії судової влади, нагальні проблеми судової влади такі як  незалежність суду, оцінювання суддівської діяльності, відповідальність суддів.