flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники ЛААС взяли участь в семінарі на тему застосування практики ЄСПЛ та Суду ЄС в контексті розгляду адміністративних спорів

19 квітня 2016, 13:03

 Голова ЛААС Сергій Богаченко та заступник голови ЛААС Олег Заверуха взяли участь у семінарі «Застосування практики Європейського суду з прав людини та Суду ЄС в контексті розгляду адміністративних  спорів. Доступ до правосуддя. Основоположні права", який відбувся у м.Києві 14-15 квітня 2016 року.

Головною метою семінару було проведення структурного огляду різних підходів, які застосовуються державами, до реалізації норм в контексті різних джерел права чи правових систем з наданням окремої уваги положенням статті 6 ЄКПЛ та ст. 47 Хартії основоположних прав, а також обговоренню цих питань на основі практичних навчальних вправ. Зокрема, організатори запропонували учасникам для обговорення шість реальних справ, які свого часу були подані до національних судів різних держав. Одна з частин семінару була присвячена пливу ЄКПЛ та законодавства ЄС на положення процесуального законодавства.