flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася нарада суддів за підсумками діяльності у 2015 році

28 березня 2016, 13:54

Відбулася нарада суддів Львівського апеляційного адміністративного суду, на якій було проаналізовано стан здійснення правосуддя Львівським апеляційним адміністративним судом за підсумками роботи у 2015 році, а також частково окружними адміністративними судами та місцевими загальними, як адміністративними судами Львівського апеляційного адміністративного округу, а також окреслено відповідні заходи щодо його подальшого удосконалення у 2016 році.

У своїй доповіді голова суду Сергій Богаченко проаналізував усі аспекти діяльності адміністративних судів Львівського апеляційного округу та ЛААС зокрема. Голова ЛААС зазначив, що загалом суди здійснюють розгляд справ оперативно і якісно. Водночас залишається поле для діяльності щодо однакового застосування законодавства у діяльності окружних судів. «Ця проблема полягає не лише у нестабільності законодавства чи застосуванні його новел, але й необхідності повноцінного діалогу між окружними та апеляційним судом, який ми намагаємось вести шляхом проведення навчальних семінарів, закріплення суддів апеляційного суду відповідальними за надання методичної допомоги окружним судам у певних категоріях справ, проведення виїзних підсумкових нарад на місцях, тощо» - сказав С.Богаченко. Окремої уваги було надано звіту, щодо матеріально-технічного забезпечення ЛААС та соціального захисту суддів. 

У нараді взяла участь суддя Вищого адміністративного суду, член Ради суддів України Тетяна Чумаченко, яка обговорила з присутніми суддями питання конфлікту інтересів та суддівської етики у контексті антикорупційного законодавства.