flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Львівський апеляційний адміністративний суд повернув Львову межі історичного ареалу міста

02 березня 2016, 16:13

Львівський апеляційний адміністративний суд скасував рішення Галицького районного суду м. Львова, яким було визнано протиправним і скасовано рішення Львівського міськвиконкому від 9.12.2005 року № 1311 «Про затвердження меж історичного ареалу та зони регулювання забудови міста Львова».  

Згадане Рішення міськвиконкому встановлює  межі історичного ареалу та зону регулювання забудови міста Львова, а також зобов’язує виготовляти проектну документацію на будівництво, реконструкцію будівель і споруд у межах історичного ареалу на підставі опрацьованого і погодженого у встановленому порядку історико-архітектурного містобудівного обґрунтування.

Суд першої інстанції погодився з аргументами  позивача та визнав рішення протиправним, оскільки воно нібито не було опубліковане в офіційному ЗМІ, а отже не набрало чинності. Натомість апеляційний суд встановив законність даного рішення. Рішення апеляційної інстанції набрало законної сили з моменту його оголошення. Отже дійсні межі історичного ареалу м.Львова, режим використання історичного ареалу та обмеження господарської діяльності на цій території у м.Львові на сьогодні врегульовані чинним рішенням Львівського міськвиконкому №1311 від 09.12.2005 року.