flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівники апаратів судів навчалися спілкуватися з людьми з інвалідністю

08 лютого 2016, 12:03

05 лютого 2016р. у м. Львові відбулось навчання для працівників апаратів судів м. Львова та Львівської області на тему:“Покращення рівня навиків спілкування та роботи працівників суду із людьми з інвалідністю.”

Захід було проведено Фондом «Право і Демократія» у співпраці з Львівським Регіональним відділенням Національної школи суддів України, в рамках реалізації проекту «Розробка та впровадження навчальної програми для працівників судів щодо покращення рівня навиків спілкування та роботи з особами з особливими потребами», за підтримки Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя».

Для проведення семінару були залучено прес-секретаря Львівського апеляційного адміністративного суду Ольгу Давид, яка пройшла тренінг для тренерів, який проводився у м. Києві, 29 січня 2015 року іотримала відповідний сертифікат. Навчальний семінар відвідав керівник проекту USAID «Справедливе правосуддя» п. Девід Вон, який поділився з учасниками навчань власним досвідом роботи із людьми з інвалідністю, та досвідом роботи судів Сполучених Штатів Америки.

Під час навчання учасників було ознайомлено з загальними поняттями про людей з інвалідністю та інвалідність, правовий статус людей з інвалідністю, комунікативно-психологічні особливості взаємодії із людьми з інвалідністю, проблемні аспекти фізичної доступності будівель і приміщень суду для людей з інвалідністю та маломобільних груп населення. По завершенню навчання учасники одержали сертифікати від Львівського Регіонального відділення Національної школи суддів України.