flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Львівський апеляційний адміністративний суд після дня голосування розглянув понад 30 виборчих справ

15 листопада 2012, 13:35

Від дня голосування і  до 15 листопада Львівський апеляційний адміністративний суд розглянув понад 30 виборчих справ. Більшість апеляційних скарг залишено без задоволення. Всього 6 рішень судів першої інстанції були скасовані - повідомили у ЛААС Більшість відмов у задоволенні апеляційних скарг, мотивовані, зокрема, тим, що сторони не надали  належних доказів порушення своїх прав, а також належним чином оформлених актів про незаконні дії чи бездіяльність виборчкомів та ДВК.

Найактивніше судилися кандидати в депутати з Закарпаття - в одному виборчому окрузі, друге місце порівну розділили Львівщина – в двох виборчих округах,  і  Волинь – в одному окрузі.

 

 

Серед позовних вимог кандидатів були – оскарження дій ОВК щодо визнання недійсними виборів на окремих дільницях, оскарження дій ДВК щодо недопущення довірених осіб кандидатів у нардепи на дільниці під час підрахунку голосів, відмова ДВК прийняти і зареєструвати акти про підкуп виборців, а також вимоги здійснити повторний підрахунок голосів, визнати вибори на окрузі такими, що не відбулися.