flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Львівському апеляційному адміністративному суді відбувся круглий стіл, на якому обговорили актуальні питання судової практики в адміністративному судочинстві

25 червня 2012, 12:11

  Львівському апеляційному адміністративному суді 22 червня 2012 року відбувся круглий стіл, на якому обговорено актуальні питання забезпечення єдності судової практики та однакового тлумачення і застосування законодавства при вирішення адміністративних справ. 

На засідання прибуло понад 50 учасників – судді ЛААС та п’яти окружних адміністративних судів Львівського апеляційного округу. Круглий стіл відбувся за участі судді Вищого адміністративного суду України Катерини Григорівни Леонтович. Відкрив засідання голова ЛААС Сергій Іванович Богаченко, який наголосив на важливості діалогу та обміну досвідом щодо забезпечення єдності судової практики при вирішенні адміністративних спорів. 

Під час круглого столу було обговорено питання розгляду адміністративних спорів за участю органів Державної митної служби, що пов’язані з визначенням митної вартості товарів, що переміщуються через митний кордон України (доповідач - суддя ЛААС Тарас Володимирович Онишкевич). Глибоке зацікавлення викликало питання розгляду адміністративних спорів, пов’язаних з наданням статусу біженця, видворення іноземця чи особи без громадянства з України та із перебуванням іноземця чи особи без громадянства в Україні, зокрема щодо прийняття рішень про затримання іноземців чи осіб без громадянства, відносно яких не вирішено питання про примусове видворення, а також тих, які відповідно до статті 8 Закону України «Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту» отримали довідки про звернення за захистом в Україні (доповідач - суддя ЛААС Василь Васильович Гуляк). Не менш актуальне питання розгляду адміністративних спорів за участю органів Державної виконавчої служби, пов’язаних з оскарженням їхніх рішень, дій чи бездіяльності висвітлила суддя ЛААС Оксана Миколаївна Гінда. На питанні розгляду адміністративних спорів за участю органів Державної податкової служби, пов’язаних із визнанням правочину нікчемним була зосереджена доповідь судді ЛААС Руслана Мироновича Шавеля.