flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ЛААС взяв участь у фахових зустрічах з німецькими колегами

04 грудня 2014, 11:28

  З 25 по 28 листопада 2014 року у місті Лейпциг (ФРН) перебувала з візитом делегація суддів адміністративних судів України на чолі з Головою Вищого адміністративного суду України Олександром Нечитайлом.  До складу української делегації увійшли судді Вищого адміністративного суду України, голова Львівського апеляційного адміністративного суду Сергій Богаченко та голова Харківського апеляційного адміністративного суду Геннадій Бершов.

Під час візиту представники української делегації відвідали Федеральний адміністративний суд Німеччини, де ознайомилися з організацією його роботи та оглянули приміщення суду. Також у Федеральному адміністративному суді Німеччини українські судді провели фахові зустрічі з німецькими суддями, у ході яких обговорили актуальні питання адміністративного процесуального права з наступної тематики: значення адміністративного судочинства для розвитку правової держави; забезпечення незалежності адміністративної юстиції/суддів адміністративних судів та протидії впливу з боку інших гілок влади; вплив рішень Федерального адміністративного суду Німеччини та Вищого адміністративного суду України на судову практику судів першої та другої інстанцій адміністративних судів Німеччини та України відповідно; значення адміністративного процедурного права для адміністративного судочинства та судової практики адміністративних судів; сучасні та актуальні проблеми у застосуванні адміністративного процесуального права. 

На думку С.Богаченка, обмін досвідом з колегами з Європи є надзвичайно цінним для суддів адмінсудів України у контексті європейської інтеграції та адаптації українського законодавства до стандартів європейського права. Особливо важливим є спілкування з німецькими суддями в процесі судової реформи, зокрема у частині досягнення незалежності суддів та відновлення довіри громадян до українського правосуддя.

Організаторами візиту виступили Німецький Фонд міжнародного правового співробітництва, Вищий адміністративний суд України та Федеральний адміністративний суд Німеччини.