flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді О.Б.Заверуха та В.С. Затолочний взяли участь у семінарі «Актуальні питання розгляду адміністративними судами України спорів окремих категорій».

02 грудня 2014, 12:19

24-25 листопада відбувся семінар для суддів адміністративних судів «Актуальні питання розгляду адміністративними судами України спорів окремих категорій» організований Вищим адміністративним судом України спільно з Координатором проектів ОБСЄ в Україні, в якому взяли участь судді ЛААС О.Б.Заверуха та В.С. Затолочний . В рамках семінару судді змогли заслухати доповіді суддів ВАСУ та практикуючих юристів і обговорити найбільш дискусійні питання.

Зокрема, в рамках семінару було обговорено проблемні питання розгляду адмінсудами податкових справ, земельних спорів (в аспекті розмежування юрисдикцій та особливостей застосування норм Земельного кодексу України). Також предметом обговорення на семінарі були питання, що виникають при розгляді справ з приводу проходження та звільнення  з  публічної служби, захисту прав мігрантів та біженців з точки зору національних та міжнародних стандартів.

Судді також мали нагоду  заслухати доповіді фахівців у сфері трансфертного ціноутворення  та обговорити основні аспекти практичного застосування законодавства під час розгляду відповідних судових справ.