flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді ЛААС взяли участь у підведенні підсумків роботи Волинського окружного адмінсуду

06 серпня 2014, 12:14

Голова Львівського апеляційного адміністративного суду Богаченко С.І.  та суддя ЛААС Савицька Н.В. взяли участь у підсумковій нараді суддів Волинського окружного адміністративного суду, яка відбулась 1 серпня 2014 року.

Голова ЛААС Богаченко С.І. відзначив позитивні результати роботи суду, а також побажав успіхів та високих результатів  роботи новопризначеному голові суду Лозовському О.А.

У своїй доповіді суддя Савицька Н.В. проаналізувала практику перегляду рішень ВОАС  Львівським апеляційним адміністративним судом і наголосила на тенденції зменшення кількості скасованих постанов, винесених суддями Волинського окружного адміністративного суду, натомість збільшення кількості скасування ухвал, винесених суддями. Відтак вона зосередила свій виступ на рекомендаціях щодо усунення помилок у винесенні рішень щодо процесуальних питань, а саме  визначення підсудності справ, підставах для залишення позову без розгляду, правильному обрахуванні судового збору, тощо.

У своїй доповіді голова суду Лозовський О.А. зазначив, що протягом І півріччя 2014 року найбільшу кількість адміністративних позовів, що надійшли на розгляд до суду, становили позови суб’єктів владних повноважень (66,72% або 888 від загальної кількості надходження адміністративних позовів – 1331). Справ за позовами фізичних чи юридичних осіб до суб'єктів владних повноважень щодо оскарження їх рішень (нормативно-правових актів чи правових актів індивідуальної дії), дій чи бездіяльності надійшло у кількості 443 (або 33,28 % від загальної кількості надходження адміністративних позовів).Усього Волинським окружним адміністративним судом протягом першого півріччя 2014 року розглянуто 1325 справ та позовних заяв.

Голова суду Лозовський О.А.  зазначив, у даному звітному періоді у Волинському окружному адміністративному суді спостерігається стрімка динаміка до зменшення надходження справ і матеріалів до суду, зменшення середньомісячного навантаження на одного суддю, а також зменшення залишку нерозглянутих справ на кінець звітного періоду.