flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ЛААС зобов'язав підприємство виконувати приписи інспекції праці

11 липня 2014, 11:33

 ЛААС відмовив ПАТ «Укртрансгаз», в особі Долинського лінійного виробничого управління магістральних газопроводів філії «Управління магістральних газопроводів «Прикарпаттрансгаз»,  у задоволенні апеляційної скарги на постанову  Івано-Франківського окружного адміністративного суду щодо визнання протиправними дій та приписів Територіальної державної інспекції з питань праці в Івано-Франківській області.

Згаданий вище позивач оскаржував припис Територіальної державної інспекції з питань праці в Івано-Франківській області щодо невиплати підприємством  25 % «гірських» доплат до заробітної плати і просив суд визнати дії інспекції незаконними, а припис - протиправним.

Розглянувши справу по суті, колегія суддів ЛААС у складі суддів Курилець А.Р., Кушнерик М.П., Мікули О.І. дійшла висновку, що   Територіальна  державна інспекція з питань праці в Івано-Франківській області діяла в межах закону, а її приписи є правомірними і мають бути виконані.  Апеляційна скарга ПАТ «Укртрансгаз» залишена без задоволення в повному обсязі. Рішення вступило в законну силу з моменту проголошення, однак може бути оскаржено протягом 20 днів безпосередньо до ВАСУ. З повним текстом постанови можна буде ознайомитися у ЄДРСУ.