flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ЛААС Богаченко С.І. та суддя Гулид Р.М. взяли участь у конференції суддів адміністративних судів України

27 червня 2014, 14:08

11 червня 2014 року, в приміщенні Вищого адміністративного суду України, відбулася конференція суддів адміністративних судів України. У роботі конференції взяли участь 40 делегатів, гості та запрошені. Від ЛААС у заході взяли участь голова суду Богаченко С.І. та суддя Гулид Р.М.

Делегати конференції обговорили та затвердили 4 питання порядку денного. Зокрема, питання обрання делегатів на ХІІ позачерговий з'їзд суддів України, внесення змін до Положення про раду суддів адміністративних судів, а також доцільність формування нового складу Ради, пропозиції до порядку денного з‘їзду суддів.

Шляхом відкритого голосування конференція суддів адміністративних судів України обрала 48 делегатів на ХІІ позачерговий з'їзд суддів України.  Львівський апеляційний адміністративний суд на з’їзді представлятимуть судді Довга О.І. та Довгополов О.М.

Також конференція суддів адміністративних судів України внесла зміни до Положення про Раду суддів адміністративних судів. Зокрема, у зв'язку із прийняттям Верховною Радою України Закону "Про відновлення довіри до судової системи України", яким внесено зміни до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" у частині формування складу конференції суддів та рекомендацій, наданих Радою для призначення на адміністративні посади, вказані розділи виключені із зазначеного Положення.

Про доцільність формування нового складу ради суддів адміністративних судів доповів голова Ради Микола Кобилянський. За його словами, термін діяльності рад суддів спеціалізованих судів не визначено законом, проте члени Ради відповідно до Положення про раду суддів адміністративних судів обираються строком на три роки. Нинішній склад ради працює 9 місяців, тому доцільність обрання нового складу Ради є сумнівною. Також, – за словами Миколи Кобилянського, – Рада є відкритою, працює прозоро, а в разі виявлення кимось недоліків у її роботі головне не бути байдужим і говорити про проблеми відразу, тоді й можливо буде її швидше вирішити.

За результатами обговорення питання обрання нового складу Ради суддів адміністративних судів конференцією суддів прийнято рішення про недоцільність переобрання нового складу ради.

Також конференцією суддів адміністративних судів України затверджено пропозиції щодо кандидатів у члени РСУ, ВРЮ, ВККСУ, КСУ від судів адміністративної юрисдикції.