flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Делегація з Ірландії зустрілася із суддями Львівщини

10 вересня 2018, 10:24

7 вересня 2018 року у приміщенні Апеляційного суду Львівської області відбулася зустріч суддів Львівщини із делегацією з Ірландії на чолі з високоповажним суддею Джорджем Бірмінгемом, головою Апеляційного суду Ірландії, високоповажним суддею Джоном Мак Менаміном, суддею Верховного Суду Ірландії та Хелен Бойл, адвокатом з Ірландії.

Захід організовано Консультативною місією Європейського Союзу у співпраці з Національною школою суддів України в рамках візиту делегації з Ірландії з 4 по 7 вересня 2018 року в Україну.

Тематика обговорення стосувалася системи судоустрою Ірландії, відбору, призначення та кар’єрного росту суддів, довіри суспільства до судової влади, питань суддівської етики, висвітлення інформації у засобах масової інформації, а також ролі адвоката (баристера) в судовому процесі. Представники ірландської делегації зазначили, що дотримання верховенства права при здійсненню правосуддя дозволяє розвиватися їх країні, у той час як  неналежна поведінка одного судді ставить під сумнів усю судову систему країни.

Голова Львівського апеляційного адміністративного суду Сергій Богаченко також взяв участь у зустрічі та долучився до професійної дискусії.