flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зустріч Голови та суддів Конституційного Суду України із суддями Львівського апеляційного адміністративного округу

07 вересня 2018, 16:03

Сьогодні, 7 вересня 2018 року, у Львівському апеляційному адміністративному суді відбулася зустріч Голови Конституційного Суду України Станіслава Шевчука та суддів Конституційного Суду України Василя Лемака та Олександра Литвинова із суддями Львівського апеляційного адміністративного округу.

Захід відбувся у рамках робочого візиту Голови та суддів Конституційного Суду України до Львова.
Під час зустрічі учасники обговорили актуальні питання конституційного та адміністративного судочинства, зокрема, дискусія торкнулася питань інституту конституційної скарги, проблем необхідності тлумачення правових норм, оцінки законності окремих нормативно-правових актів та прерогативи Конституційного Суду України у здійсненні цього. Так, суддями Конституційного Суду України було наголошено на існуванні «презумпції конституційності правих норм, доки інше не буде встановлено Конституційним Судом України у відповідному рішенні…», а також підкреслено, що «лише Конституційний Суд України уповноважений тлумачити правові норми чи оцінювати їх законність, а не будь-який суддя чи суд». 
Голова Львівського апеляційного адміністративного суду Сергій Богаченко висловив вдячність гостям із Конституційного Суду України та зазначив, що «такі зустрічі і дискусії сприяють обміну досвідом, розширенню діалогу між суддями різних інстанцій та юрисдикцій, а також позитивно впливають на комунікаційну взаємодію судів».
Крім суддів Львівського апеляційного адміністративного суду, на зустрічі були присутні також представники окружних адміністративних судів Львівського апеляційного адміністративного округу. Модератором заходу був Олександр Водянніков, національний радник з юридичних питань Координатора проектів ОБСЄ в Україні.