flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ЛААС взяв участь у семінарі «Україна та Польща: становлення та розвиток адміністративної юстиції»

25 жовтня 2017, 15:25

   23-24 жовтня 2017 року у місті Кракові (Республіка Польща) відбувся науково-практичний семінар «Україна та Польща: становлення та розвиток адміністративної юстиції». У заході у складі української делегації взяли участь: член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККСУ) Павло Луцюк, голова Львівського апеляційного адміністративного суду Сергій Богаченко, голова Львівського окружного адміністративного суду (ЛОАС) Андрій Ланкевич та голова Волинського окружного адміністративного суду  (ВОАС) Олександр Лозовський.

   Протягом першого дня семінару відбулись вступна зустріч у Воєводському адміністративному суду у Кракові, екскурсія судом та містом для гостей. Учасники семінару мали можливість ознайомитись із основними видатними місцями та історією Кракова.

  Під час другого дня заходу відбулись семінарські заняття, на яких із доповідями виступили учасники української делегації та судді і референдарії, які ухвалюють рішення у Воєводському адміністративному суду  у Кракові. Член ВККСУ Павло Луцюк розповів учасникам семінару про добір на посаду судді та кваліфікаційне оцінювання суддів  в Україні, а також про формування Верховного Суду України. Голова ЛААС Сергій Богаченко виступив із доповіддю про розвиток та становлення адміністративної юстиції в Україні. Голова ЛОАС Андрій Ланкевич розповів польським колегам про юрисдикцію адміністративних судів в Україні. Голова Воєводського адміністративного суду у Кракові Анджей Ірла розповів українській делегації про організацію та функціонування адміністративного судочинства у Польщі.

  На завершення семінару учасники, обмінявшись досвідом розвитку адміністративної юстиції в обох державах, визначили найкращі теоретичні та практичні розробки щодо організації системи адміністративної юстиції та домовились про подальшу співпрацю.

  Проведення такого семінару є особливо актуальним в контексті запровадження в Україні адміністративної юстиції європейського зразка, а  тому стало надзвичайно потрібним та корисним для вдосконалення процесів ефективного реформування судової влади в Україні.