flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Роль адміністративного суду у зміцненні авторитету судової влади

03 серпня 2018, 14:38

 

Заступник голови Львівського апеляційного  адміністративного суду Олег Заверуха виступив з доповіддю «Роль адміністративного суду у зміцненні авторитету судової влади» в рамках дводенного семінару, проведеного Львівським регіональним відділенням Національної школи суддів 1–2 серпня 2018 року у місті Львові для суддів місцевих судів на тему: “Авторитет судової влади: доброчесність та компетентність судді як основні елементи довіри до суду”.

У своєму виступі Олег Заверуха зосередив увагу суддів на окремих аспектах історичного розвитку адміністративної юстиції, ролі адміністративного суду у зміцненні авторитету судової влади в Україні.

Зокрема, доповідачем було роз’яснено, яке значення адміністративне судочинство має для створення, забезпечення та подальшого розвитку сучасної правової держави.

О. Заверуха зазначив, що принципи правової держави проходять випробування насамперед у рамках судового провадження. Відтак, гарантією всеосяжного та ефективного правового захисту є система незалежних судів, що діють на підставі законодавчо закріпленої процедури, яка є невід’ємною складовою порядку правової держави. І саме адміністративному судочинству має відводитися центральна роль у цій системі. За ним закріплюється завдання захищати окремі елементи правової держави від порушень з боку виконавчої влади.

Також заступник голови Львівського апеляційного  адміністративного суду поділився досвідом Львівського апеляційного адміністративного суду у контексті теми та розповів учасникам семінару про ініціативи Львівського апеляційного  адміністративного суду та їхнє значення у зміцненні авторитету судової гілки влади.