flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді ЛААС взяли участь у регіональному форумі «Правовладдя і суспільство»

15 листопада 2017, 17:37

   Сьогодні, 15 листопада 2017 року, у місті Львові відбувся регіональний форум «Правовладдя і суспільство», організований Програмою USAID «Нове правосуддя» спільно з Львівською обласною радою та Територіальним управлінням Державної судової адміністрації в Львівській області. Метою заходу є підвищення обізнаності громадян і професійної спільноти щодо змісту судової реформи загалом та її окремих аспектів. У регіональному форумі взяли участь представники судів, органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів, громадянського суспільства, місцевого бізнесу.

   Від Львівського апеляційного адміністративного суду у заході взяли участь заступник голови суду Олег Заверуха та суддя Ігор Запотічний.

   Із вітальними словами до учасників форуму звернулись: заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк, керівник Програми USAID «Нове правосуддя» Девід Вон та начальник Територіального управління Державної судової адміністрації в Львівській області Віктор Дейнека.

   Регіональний форум складався із трьох сесій. В межах першої сесії відбулась презентація українського видання документу Венеційської Комісії «Rule of Law Checklist» – «Мірило правовладдя», яку провів доктор юридичних наук, член Європейської Комісії «До демократії через право», національний експерт Програми  USAID  Сергій Головатий.

  Доповідачем другої сесії була юридичний радник Програми USAID «Нове правосуддя» Ольга Ніколаєва, розповівши про конституційні аспекти судової реформи.

   Під час третьої сесії форуму фахівець з моніторингу та оцінки Програми USAID «Нове правосуддя» Томас Вертелецький представив учасникам заходу результати проведених влітку 2017 року на замовлення Програми USAID «Нове правосуддя» опитувань громадян, суддів та правників-учасників судових проваджень щодо судової реформи, незалежності/підзвітності судової влади, сприйняття корупції й протидії її проявам.

  В процесі обговорення заступник голови ЛААС серед іншого зазначив, що проведення форуму та презентація українського видання документу Венеційської Комісії  «Мірило правовладдя» на регіональному рівні – це крок не лише до підвищення суспільної обізнаності з певними аспектами конституційної та судової реформи, але і поштовх до подальшого осмислення верховенства права (правовладдя) та застосування його на практиці. Також Олег Заверуха висловив сподівання, що з часом «Мірило правовладдя» стане настільною книгою не лише для суддів та представників правничої спільноти, але і для суб’єктів державотворення.