flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Завершився семінар для суддів «Незалежність судової влади і судова етика»

22 вересня 2017, 15:34

     21 вересня 2017 року у місті Львові відбувся другий день семінару для суддів «Незалежність судової влади і судова етика», проведений Національною школою суддів України, Центром суддівських студій та Центром міжнародного правового співробітництва (Нідерланди). Семінар відбувся  у формі майстер-класу у межах проекту «Peer 2 Peer 4 – Правосуддя України» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Королівства Нідерландів.

     У заході взяли участь 18 суддів місцевих та апеляційних судів Львівської області. Львівський апеляційний адміністративний суд делегував для участі суддю Сергія Кузьмича.

     Другий день семінару розпочався із виступу менеджера проектів Центру міжнародного правового співробітництва Ліно Бросіуса, який ознайомив суддів із порядком денним майстер-класу.

     Судді Апеляційного суду Арнхема-Ліувардена (Нідерданди) Рут ван дер Поль та Рутгер Вері розповіли про практичну роботу судді-спікера, навчання судді-спікера та робочі процедури, охарактеризували моральні дилеми в правосудді та приклади моральних дилем, як у робочому, так і в особистому житті.

    Відповідно до програми семінару учасники обговорили домашнє завдання, виконали практичні завдання щодо діяльності судді-спікера, обговорили проблеми судової етики.

    Наприкінці заходу організатори та учасники підсумували почуте та напрацьоване за два дні роботи семінару, висловили власні відгуки щодо якості та перспектив такої підготовки.

     Пісня завершення семінару кожен учасник отримав сертифікат Національної школи суддів України.