flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Офіційний веб-сайт ЛААС покращив показники у рейтингу відкритості веб-сайтів органів судової влади

07 червня 2017, 11:57

      31 травня 2017 року у місті Києві відбулася презентація результатів моніторингу офіційних веб-сайтів судів вищого та апеляційного рівня за 2016 рік, проведена Громадською організацією «Інститут розвитку регіональної преси» за фінансового сприяння проекту Ради Європи «Підтримка впровадженню судової реформи в Україні». На презентації оголосили рейтинг інформаційної відкритості офіційних веб-сайтів 47 судів, які досліджували протягом 2016 року, та подали рекомендації щодо наповнення веб-сайтів судів необхідною для громадян інформацією, включно із відповідними пропозиціями Ради Європи.

  За результатами моніторингу офіційний веб-сайт Львівського апеляційного адміністративного суду посів 25 позицію із показником відкритості веб-сайту – 49,44%. У порівнянні із аналогічним звітним періодом 2015 року – у 2016 році рівень інформаційної відкритості веб-сайту ЛААС зріс на 14,28 %, що можна вважати достатньо високим показником.

    Покращення результату вдалося досягти завдяки зростанню зацікавленості суду у збільшенні власної відкритості до громадян, злагодженій роботі працівників апарату суду, а також завдяки активній позиції суду, який ефективно відреагував на зауваження експертів.

     Моніторинг офіційних веб-сайтів судів виявив найкращі практики та нововведення, надав рекомендації щодо покращення наповнення інтернет-ресурсів та доступу до інформації на них згідно із отриманими результатами.

     Із рейтингом інформаційної відкритості веб-сайтів судів, аналізом та рекомендаціями щодо наповнення веб-сайтів судової влади можна ознайомитись за посиланням:

     https://irrp.org.ua/wp-content/uploads/2017/06/RDPI_rating-2016-1.pdf

    Львівський апеляційний адміністративний суд і надалі підвищуватиме свою інформаційну відкритість, адже саме прозорість діяльності судової влади є основною запорукою здійснення правосуддя та зміцнення довіри громадян до суду. Офіційний веб-сайт є одним із найефективніших способів донесення інформації про діяльність суду, тож його належне функціонування є пріоритетним напрямком комунікаційної стратегії суду.