flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ЛААС розпочав надання методичної допомоги у формі стажування для суддів місцевих адміністративних судів округу

16 травня 2017, 11:20

     З метою надання методичної допомоги у застосуванні законодавства та підвищення кваліфікації суддів місцевих адміністративних судів округу, Львівський апеляційний адміністративний суд проводить стажування для суддів, відповідно до Порядку стажування суддів місцевих адміністративних судів Львівського апеляційного адміністративного округу, затвердженого рішенням зборів ЛААС від 27.12.2016 №4/2. Згідно із планом-графіком першим стажування пройшов суддя Львівського окружного адміністративного суду Олег Кравців.



     Протягом стажування суддя Олег Кравців ознайомився зі структурою та організацією роботи Львівського апеляційного адміністративного суду, опрацював правові позиції Європейського суду з прав людини, Верховного Суду України, Вищого адміністративного суду України, вивчив та проаналізував проблемні питання застосування законодавства при вирішенні спорів у сфері публічної служби, податкових і митних спорів. Особливу увагу приділив повноваженням суду під час перегляду судових рішень в апеляційному порядку та аналізу причин скасування рішень судів першої інстанції, зокрема, ухвал про закриття провадження, повернення чи залишення апеляційної скарги без розгляду. Також суддя вивчив досвід підготовки до розгляду справ та ведення судових засідань суддями ЛААС.

       Впроваджуючи новий спосіб надання методичної допомоги, Львівський апеляційний адміністративний суд розраховує на те, що таке стажування допоможе суддям місцевих адміністративних судів підвищити рівень теоретичних знань та практичних навичок, необхідних для подальшого здійснення професійної діяльності на належному рівні.