flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прес-секретар ЛААС Ольга Давид взяла участь у засіданні дискусійного клубу «Довіра і справедливість»

26 листопада 2015, 10:24

Мета дискусійного клубу "Довіра і справедливість" - встановлювати довіру і взаєморозуміння між різними людьми в нашому суспільстві. Аж до встановлення довіри і взаєморозуміння між найлютішими ворогами. Завданням першого засідання клубу було визначити ціннісну платформу для суспільної дискусії, яка має привести до відновлення довіри до судової системи.

Подію зініціювали прес-секретар Вищої ради юстиції Оксана Лисенко та журналіст, ідеолог клубу, спеціальний кореспондент газети «Экономические известия» Андрій Уманець. «Організатори запропонували принципово новий ціннісний простір для спілкування судів з суспільством, - ділиться враженнями Ольга Давид. – Ми й справді вперше обговорили питання довіри і справедливості з точки зору народної ментальності. Позиція Андрія Уманця, як журналіста, полягає у тому, що судді мають усвідомити себе не просто людьми, які добре виконують свою роботу, але мають виконувати свою роботу з внутрішнім усвідомленням того, що працюють на благо суспільства, з цієї ж точки зору потрібно і висвітлювати діяльність судової системи, її внутрішні потреби і проблеми. Тільки за таких умов судді і їх звернення до суспільства будуть почуті та даватимуть очікуваний результат».

У засіданні дискусійного клубу взяли участь прес-секретарі судів України, працівники прес-центру судової влади, ДСА України, Вищої кваліфікаційної комісії суддів, судді. Планується, що такі зустрічі стануть періодичними і, завдяки спілкуванню з журналістами, вдасться виправити помилки, яких припускається судова влада у співпраці з журналістами, а, відповідно, така робота буде більш ефективною і якісною.