flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Знання секретів «журналістської кухні» допоможе судам налагодити ефективну співпрацю зі ЗМІ.

01 вересня 2015, 13:57

 Навчити працювати з журналістами як з колегами і розмовляти з ними однією мовою. Таким було завдання навчальних семінарів, у яких взяла участь прес-секретар ЛААС Ольга Давид як одна з розробників курсу і тренер. 

Семирічний досвід роботи на посаді прес-секретаря ЛААС одночасно з багаторічною журналістською діяльністю, розроблені навчальні курси та бажання Ольги Давид  ділитися своїми знаннями зацікавили організаторів семінару «Комунікаційний менеджмент в судах», а саме ТУ ДСА України та Львівське відділення національної школи суддів України. За словами заступника начальника Територіального управління державної судової адміністрації України в Львівській області Марії Коник, метою проведення навчання є повне перезавантаження свідомості учасників та розуміння важливості завдання, що покладено на прес-секретаря – забезпечити максимально прозорий доступ суспільства до інформації про діяльність суду, налагодити комунікацію між судами та громадськістю та довести, що суд є відкритий для людей.

«Формат, який запропонували організатори був новий для викладачів. – розповідає Ольга Давид. На відміну від теоретичних презентацій, ми вирішили працювати в інтерактивному режимі одночасно в команді трьох викладачів. З Віктором Гальчинським – експертом з питань комунікацій, економічним журналістом, керівником прес-служби ПАТ Кредобанк, Оленою Кальбус – фаховим психологом ми розробили і апробували курс практичної підготовки судових прес-секретарів, на базі юридичної освіти і незалежно від базового рівня досвіду і знань. Представники всіх судів загальної юрисдикції Львівської області мали змогу усвідомити місію прес-секретаря суду і його основні завдання, аналізуючи приклади з повсякденного життя суду отримали навички виходу з різноманітних неприємних чи кризових ситуацій за участі журналістів, навчилися писати новини відповідно до стандартів новинарної журналістики ». Учасники також ознайомилися із психологічними аспектами діяльності прес-секретаря, зокрема із «золотими правилами» спілкування, прийомами активного слухання та технікою «STOP», що допомагає опановувати власні емоції та «температуру» відчуттів. 

На завершення семінару учасники отримали сертифікати, а викладацька команда – грамоти «За професійну майстерність, вагомі трудові здобутки, вагомий внесок у  розбудову судової системи та активну участь у підготовці працівників апаратів судів».

Львівське регіональне відділення НШСУ у співпраці із Територіальним управлінням ДСА України у Львівській області проводили семінари для спеціалістів із забезпечення зв’язків із ЗМІ (осіб, які виконують їх обов’язки) місцевих та апеляційних судів міста Львова та області 26 та 27 серпня 2015 року. Загалом у навчанні взяли участь понад 30 осіб.