flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ЛААС обговорили результати опитування за методикою карток громадянського звітування

20 липня 2015, 17:34

Учасники опитування найвище оцінили роботу суддів Львівського апеляційного адміністративного суду (4.05 бали) та працівників апарату суду (3.81 бали), найнижчу оцінку отримали показники доступності суду (3.22 бали). Середнй результат Результати дослідження щодо оцінки окремих аспектів функціонування суду, яку проводили представники РГБФ «Право і Демократія» за підтримки USAID, було обговорено під час роботи фокус-групи, яка відбулася 20 липня 2015 року в ЛААС.  Опитування проводилося у квітні-травні 2015 року, загалом було опитано 100 осіб, яким було запропоновано за п"ятибальною системою оцінити такі аспекти функціонування суду як зручність та комфортність перебування в суді, повнота та ясність інформації, сприйняття роботи працівників апарату суду, сприйняття роботи суддів, дотримання термінів судового розгляду, тощо. 

За результатами опитування було надано рекомендації щодо покращення доступу до правосуддя. Зокрема суду рекомендували встановити дорожні вказівники розміщення будівлі ЛААС, подбати про паркомісця для автомобілів відвідувачів суду, встановити пандус, збільшити кількість місць для підготовки до судових засідань та оформлення документів, тощо.

Голова ЛААС Сергій Богаченко зазначив, що такі дослідження є корисними для вдосконалення роботи суду, оскільки дозволяють точно встановити проблеми і зосередити зусилля на їх вирішенні. Однак, на жаль не все залежить від якості роботи суду, багато проблем виникають через недостатнє фінансування. Зокрема, це стосується вирішення проблем доступу до суду для інвалідів, хоча багато вже зроблено і у цьому напрямку, зокрема у співпраці з громадськими активістами.

У підсумку розмови судді і представники Фонду «Право і Демократія» домовилися спільно працювати над реалізацією рекомендацій.