flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді і журналісти підписали меморандум про співпрацю та взаєморозуміння

03 липня 2015, 14:25

Підписанням Меморандуму про співпрацю та взаєморозуміння завершився Круглий стіл суддів та журналістів, який відбувся у Львові. Від  Львівського апеляційного адміністратвиного суду у круглому столі на тему: «Наскільки судова влада відкрита для «п’ятої влади» в Україні?» взяли участь голова суду Сергій Богаченко та прес-секретар ЛААС Ольга Давид.

Під час виступу, голова ЛААС С. Богаченко наголосив, що Львівський апеляційний адміністративний суд завжди був відкритим до громадськості, один з перших судів, який ще у 2007 році впровадив окрему посаду прес-секретаря. На думку С.Богаченка, завдання суду не лише декларувати відкритість, а й створювати для журналістів всі умови для комфортної роботи та висвітлення діяльності суду з дотриманням всіх журналістських стандартів. 

Журналісти висловили свої побажання щодо ефективної співпраці з судами, зокрема щодо роботи прес-секретарів судів, анонсування розгляду резонансних справ, проведення відеофіксації судових засідань, тощо. 

У   Меморандумі про співпрацю та взаєморозуміння між суддями та журналістами,  серед іншого, зазначено, що судді виявлятимуть відкритість, повагу та комунікабельність у спілкуванні з представниками преси, дотримуючись вимог, встановлених чинним законодавством України й правилами суддівської етики, а журналісти виявлятимуть тактовність, неупередженість, об’єктивність у спілкуванні з суддями, дотримуючись відповідних вимог законодавства та правил журналістської етики.

Круглий стіл був організований з ініціативи суддів та громадських організацій, зокрема члена Ради суддів України, судді Львівського окружного адміністративного суду Олександра Сасевича та представників Львівського відділення Асоціації правників України та ГО «Гармонія і порядок». На круглий стіл прибули журналісти та головні редактори ЗМІ Львова. 

Участь у заході взяли також  керівник Проекту Європейського Союзу Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні» Віргіліус Валанчус,  в.о. керівника прес-центру судової влади України  Ольга Какауліна, голова Личаківського районного суду м. Львова  Сергій Гирич, голова Львівського окружного адміністративного суду  Віталій Тертичний,  член Ради суддів України, суддя Львівського окружного адміністративного суду  Олександр Сасевич, суддя Господарського суду Львівської області Тарас Рим, член Ради суддів України, суддя Галицького районного суду м. Львова  Олег Юрків.

З відеозвітом заходу можна ознайомитися тут: https://www.youtube.com/watch?v=WSbr_vG34eE