flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прес-секретар ЛААС ділилася досвідом роботи з колегами – речниками судів України

29 травня 2015, 14:35

22 травня 2015 року відбувся вебінар «Комунікація, як засіб підтримання зв’язків між судом і громадськістю», організований Вінницьким апеляційним адміністративним судом для прес-секретарів судів та осіб, які відповідальні за зв’язки із громадськістю. Вебінар провели прес-секретар Вінницького апеляційного адміністративного суду Марта Лукашик, заступник керівника апарату ВААС Інна Грищук, прес-секретар ЛААС Ольга Давид, прес-секретар Вищого адмінсуду Марія Швенько.

До роботи в режимі відеоконференцзвязку долучилися речники понад майже 70 судів України. Це свідчить про особливе зацікавлення прес-секретарів та осіб, що відповідальні за співпрацю зі ЗМІ, у професійному висвітленні роботи судів, формуванні позитивного іміджу судової системи та підтримці довіри до правосуддя. 

 Відповідальні за роботу зі ЗМІ обговорили питання щодо організації зовнішніх та внутрішніх комунікацій у суді; комунікації під час кризових ситуацій; шляхів покращення комунікаційної політики у діяльності судів. Також учасники подискутували з приводу змін до чинного законодавства, а саме тих, які внесені до ст. 11 Закону України «Про судоустрій та статус суддів» і стосуються проведення в залі судового засідання фотозйомки, відео- та аудіозапису з використанням портативних відео- та аудіотехнічних засобів без отримання окремого дозволу суду, але з урахуванням обмежень, установлених законом.