flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Секретарі судових засідань ЛААС підвищили свою кваліфікацію

20 квітня 2015, 14:16

             6-10 квітня 2015 р. у місті Львові Львівське регіональне відділення Національної школи суддів України проводило підготовку працівників апаратів судів за програмою для секретарів судового засідання окружних та апеляційних адміністративних судів. У ній взяли участь 22 секретарі судового засідання Закарпатського ОАС, Івано-Франківського ОАС, Львівського ОАС, Рівненського ОАС, Хмельницького ОАС, Чернівецького ОАС та Львівського ААС. Львівський апеляційний адміністративний суд представили 7 секретарів судових засідань: Іван Андрушків, Ірина Дутка, Христина Керод, Вероніка Коцур, Оксана Прокопенко, Христина Рак та Мар’яна Ратушна.

Для проведення підготовки викладачами запросили суддів Львівського ОАС Ірену Гулкевич, Ростислава Москаля та Олександра Сасевича, суддю Закарпатського ОАС Дмитра Іванчулинця, помічників суддів Ореста Горонного, Мар’яну Олещук та Тараса Савулу, головного спеціаліста з інформаційних технологій ТУ ДСАУ в Львівській області Андрія Бадзяна, головного психолога Західно-українського центру «Жіночі перспективи» Світлану Бєляєву.

В рамках програми підготовки щодня відбувались 4 аудиторні заняття. Змістовне наповнення занять було багатим та різноманітним: від закріплення набутих професійних знань та навичок до вивчення окремих спецкурсів. Зокрема, відбулися спецкурси з таких тем: «Проблемні аспекти роботи секретарів судового засідання», «Психологія поведінки секретаря судового засідання у спілкуванні зі сторонами», «Комунікація судової влади», «Мистецтво правого письма та процесуального документування», «Доступ до публічної інформації в Україні», «Захист прав людини в Європейському суді», «Інформаційні технологій в судовій діяльності», та ін.

Під час підготовки основний акцент було зроблено на практичних аспектах діяльності судів та здійснення судочинства, подання інформації викладачами було доступнішим завдяки використанню прикладів із судової практики та тематичних презентацій. Заняття відбувались у формі лекцій, дискусій, роботи у групах, тестувань.

Варто зазначити, що підготовка була чудово організована та проведена, суттєво підвищила рівень кваліфікації секретарів судового засідання. Після закінчення підготовки директор ЛРВ НШСУ Оксана Польна подякувала секретарям судового засідання за активну участь і вручила кожному Сертифікат Національної школи суддів України.

  Іван Андрушків