flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Львівського апеляційного адміністративного суду взяли участь у нараді щодо підведення підсумків роботи Тернопільського окружного адміністративного суду за 2014 рік.

03 березня 2015, 11:48

Заступник голови Львівського апеляційного адміністративного суду Василь Миколайович Багрій та суддя Дмитро Миколайович Старунський взяли участь у нараді щодо підведення підсумків роботи Тернопільського окружного адміністративного суду за 2014 рік, яка відбулася 24 лютого 2015 року.

З доповіддю про підсумки роботи за звітній період виступила Голова Тернопільського окружного адміністративного суду Надія Андріївна Данилевич, яка навела статистичні дані основних показників з розгляду справ, перегляду їх в  апеляційній інстанції. Зокрема було відмічено, що існує тенденція до збільшення кількості скасованих рішень суду в порівнянні з 2013 роком.

 Слово також було надане судді Львівського апеляційного адміністративного суду Старунському Д.М., який звернув увагу присутніх на категоріях судових рішень Тернопільського окружного адміністративного суду, що були скасовані апеляційною інстанцією. Він зазначив, що основними причинами скасування рішень було порушення Тернопільським окружним адміністративним судом норм матеріального та процесуального права; найбільше скасованих постанов припадає на справи, предметом розгляду яких є податкові повідомлення-рішення з питань дослідження реальності  здійснення господарських операцій та включення сплачених згідно з договірними зобов’язаннями сум ПДВ до податкового кредиту, а ухвал – з приводу застосування судом ст.ст. 17, 155, п.3 ч.1 ст. 156 КАС України. У зв’язку з цим наголошено на необхідності більш ретельного вивчення справ при підготовці до судового розгляду.

Своїм виступом заступник голови Львівського апеляційного адміністративного суду Багрій В.М. підбив підсумки результатів якості роботи Тернопільського окружного адміністративного суду. Він наголосив на необхідності більш ретельного вивчення справ при підготовці до судового розгляду, систематичного вивчення та обговорення судової практики Вищого адміністративного суду України та Верховного Суду України. З метою забезпечення єдності судової практики, обговорення та аналізу помилок, які допускаються судом при вирішенні справ, вжиття заходів для їх усунення ЛААС продовжуватиме надання методичної допомоги в застосуванні законодавства суддями з ТОАС під час розгляду справ шляхом проведення відповідних тематичних семінарів.