flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Львівського апеляційного адміністративного суду та його заступник взяли участь у нараді щодо підведення підсумків роботи Закарпатського окружного адміністративного суду за 2014 рік.

24 лютого 2015, 14:59

Голова Львівського апеляційного адміністративного суду Сергій Іванович Богаченко та його заступник Олег Богданович Заверуха взяли участь у розширеній нараді щодо підведення підсумків роботи Закарпатського окружного адміністративного суду за 2014 рік, яка відбулася 13 лютого 2015 року в Ужгороді.

З доповіддю про підсумки роботи за звітній період виступив Голова Закарпатського окружного адміністративного суду Олексій Миколайович Шешеня. Основною тезою його виступу був аналіз показників якості роботи Закарпатського окружного адміністративного суду, який дещо знизився у відсотковому еквіваленті в порівнянні з минулими роками. Основними причинами такого становища Шешеня О.М. вважає нерівномірне навантаження на суддів, наявність резонансних та складних справ. Також за наслідками аналізу встановлено, що переважна частина скасованих рішень  винесені судом в період 2008-2013 рр.

У своєму виступі Шешеня О.М. озвучив пропозиції щодо покращення та удосконалення організації роботи суду, якнайшвидшого вирішення проблемних питань, що надасть змогу підвищити якість роботи суду в цілому.

Слово також було надане заступнику голови Львівського апеляційного адміністративного суду Заверусі О.Б, який звернув увагу присутніх на категоріях судових рішень Закарпатського окружного адміністративного суду, що були скасовані апеляційною інстанцією. Зокрема, він зазначив, що найбільше скасованих постанов припадає на так звану податкову категорію справ, а ухвал – з приводу застосування судом ст.ст. 99, 100, 155 КАС України (залишення без розгляду у зв’язку з пропущенням строку на оскарження, залишення без розгляду у зв’язку з повторною неявкою позивача). У зв’язку з цим наголошено на необхідності більш ретельного вивчення справ при підготовці до судового розгляду, а також систематичного вивчення та обговорення судової практики Вищого адміністративного суду України та Верховного Суду України.

Своїм виступом голова Львівського апеляційного адміністративного суду Богаченко С.І. підбив підсумки результатів якості роботи Закарпатського окружного адміністративного суду. Він звернув увагу на окремі моменти, що були предметом розгляду Пленуму Вищого адміністративного суду України, який відбувся 23 січня 2015р., а також висловив свої міркування щодо форм надання методичної допомоги Закарпатському окружному адміністративному суду, що сприяло би покращенню і вдосконаленню роботи суду з урахуванням попереднього досвіду. З цією метою була висловлена думка щодо доцільності організації та проведення щоквартальних нарад в режимі відеоконференції для забезпечення єдності судової практики, обговорення та аналізу помилок, які допускаються судом при вирішенні справ, вжиття заходів для їх усунення.