flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова та заступник голови ЛААС пройшли підготовку голів та заступників голів апеляційних судів в НШСУ

21 червня 2018, 13:49

   Голова суду Сергій Богаченко та заступник голови суду Олег Заверуха у період з 18–20 червня 2018 року пройшли підготовку голів та заступників голів апеляційних судів у Національній школі суддів України в місті Києві.
  Із вітальною промовою до голів та заступників голів апеляційних судів звернувся ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук, який зосередив увагу суддів на змінах у системі організації судової влади, модернізації законодавства в питаннях добору, освіти суддів, їх відповідальності та доброчесності.


  Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк обговорив із головами та заступниками голів, зокрема, шляхи удосконалення інформаційно-аналітичного забезпечення судів, якості судочинства.
  У рамках триденної підготовки голів та заступників голів апеляційних судів було висвітлено актуальні питання щодо повноваження голови суду в організації вивчення та узагальнення судової практики, оптимізації адміністрування суду в умовах реорганізації та ліквідації, гарантії незалежності та безсторонності судді, перспективи подальшого реформування судової системи України та проведення кваліфікаційного оцінювання суддів, роль, завдання та сфери відповідальності голови суду у спілкуванні з представниками ЗМІ.
  Під час підготовки голів та заступників голів апеляційних судів окрема увага суддів була зосереджена на особливостях українського ділового мовлення та мистецтві правового письма. Судді удосконалили знання орфографічних і лексичних норм ділового мовлення, проаналізовували типові помилки, виконували практичні завдання та обговорювали їх результати.


  Окрім того, учасниками семінару було розглянуто психологічні аспекти судового адміністрування, проблеми юридичної оцінки девіацій в сфері правосуддя, основ національної безпеки та адміністрування в судах.
  За наслідками підготовки голів та заступників голів апеляційних судів в Національній школі суддів України очільники судів оволоділи інструментами протидії тиску, вміннями раціонально розподіляти ресурси організації, приймати нестандартні управлінські рішення, встановлювати й підтримувати систему відносин із громадськістю, навичками психологічної витримки, стресостійкості.