flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Збори суддів ЛААС обговорили Проект контролю організації роботи судів Радою суддів України

10 травня 2018, 17:58

   Сьогодні, 10 травня, 2018 року, відбулись збори суддів Львівського апеляційного адміністративного суду. Зокрема, на них було обговорено проект Порядку контролю організації роботи судів Радою суддів України, підготовлений Комітетом Ради суддів України з питань організаційно-кадрової роботи судів, органів суддівського самоврядування.

  Рішенням № 3/1 від 10 травня 2018 року збори суддів Львівського апеляційного адміністративного суду визнали  проект Порядку контролю організації роботи судів Радою суддів України таким, що не відповідає положенням Конституції України, Закону України від 2 червня 2016 року № 1402-VIII «Про судоустрій і статус суддів» та не сприяє зміцненню та утвердженню незалежності судової влади.

  Аналізуючи положення законодавчих та підзаконних актів, збори суддів ЛААС дійшли висновку про відсутність у Ради суддів України будь-яких повноважень для здійснення контролю організації роботи судів, тим більше будь-яких перевірок з метою забезпечення такого контролю.

  Крім того, рішенням № 3/2 від 10 травня 2018 року збори суддів ЛААС обрали суддями-спікерами Львівського апеляційного адміністративного суду суддів Сергія Кузьмича та Оксану Мікулу.