flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Тетяна Шинкар взяла участь в апробації навчального курсу для майбутніх суддів

05 жовтня 2017, 16:05

    Після завершення розробки навчальних курсів для спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді розпочався завершальний етап – апробація в навчальних умовах. 04 жовтня 2017 року у Харківському регіональному відділенні Національної школи суддів України відбулась апробація навчального курсу «Особливості провадження у справах щодо реалізації права на мирні зібрання». Захід провели у формі тренінгу у межах підготовки суддів окружних адміністративних судів. В апробації курсу як викладач взяла участь суддя Львівського апеляційного адміністративного суду Тетяна Шинкар.

    Тренінг презентувала головний науковий співробітник Тестологічного центру НШСУ, координатор блоку «Адміністративне судочинство» Програми спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді, суддя Вищого адміністративного суду України у відставці, заслужений юрист України Катерина Леонтович.

    Викладачами та фасилізаторами тренінгу стали: суддя Тернопільського ОАС Андрій Жук,  суддя Одеського ОАС Олена Соколенко, суддя Львівського ААС Тетяна Шинкар  таголовний спеціаліст відділу спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді Тетяна Будниченко.  

    Учасники тренінгу розглянули правове регулювання реалізації права на мирні зібрання в національному законодавстві України, міжнародні стандарти, що діють у цій сфері, поняття «зібрання та «мирний» характер зібрання, а також  з’ясували питання щодо дотримання балансу прав та інтересів при втручанні держави в реалізацію права на мирне зібрання, розглянули найважливіші рішення Європейського суду з прав людини  щодо свободи мирних зібрань.

   Програма тренінгу складалась із різноманітних тематичних міні-лекцій (із використанням  презентацій PowerPoint), практичних завдань для виконання в малих групах, презентацій результатів вирішених практичних завдань та дискусій. З метою закріплення вивченого матеріалу, слухачі взяли участь у експрес-опитуваннях та тестуваннях із застосування клікерної системи. Наприкінці тренінгу відбулося загальне обговорення, оцінювання одержаних результатів та анкетування слухачів.

   Апробація в межах підготовки суддів окружних адміністративних судів завершилась успішно, дала змогу врахувати всі фактори та чинники, які впливають на якість викладення матеріалу, допомогла усунути недоліки, які були виявлені у процесі роботи, та стала початком впровадження навчального курсу «Особливості провадження у справах щодо реалізації права на мирні зібрання» як обов’язкової частини підготовки кандидатів на посаду судді. 

Фото Національної школи суддів України