flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Сергій Кузьмич бере участь у семінарі «Незалежність судової влади і судова етика»

21 вересня 2017, 14:02

     20-21 вересня 2017 року у місті Львові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України, Центр суддівських студій та Центр міжнародного правового співробітництва (Нідерланди) проводять семінар для суддів «Незалежність судової влади і судова етика». Семінар відбувається   у формі майстер-класу у межах проекту «Peer 2 Peer 4 – Правосуддя України» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Королівства Нідерландів.

    У заході беруть участь 18 суддів місцевих та апеляційних судів Львівської області. Львівський апеляційний адміністративний суд делегував для участі суддю Сергія Кузьмича.

     Перший день семінару розпочався із вітальних слів директора  Центру суддівських студій Наталії Верещінської та директора Львівського регіонального відділення Національної школи суддів України Оксани Польної .

    Із загальним вступом, цілями та порядком денним майстер-класу учасників ознайомив менеджер проектів Центру міжнародного правового співробітництва Ліно Бросіус.

     Суддя Апеляційного суду Львівської області Наталія Курій доповіла про виклики, які загрожують незалежності судової влади в Україні, а також про очікування суспільства від українських суддів. Згодом судді провели групове обговорення порушених тем та взяли участь в онлайн-опитуванні щодо незалежності судової влади в Україні.

     Судді Апеляційного суду Арнхема-Ліувардена (Нідерданди) Рут ван дер Поль та Рутгер Вері охарактеризували різні аспекти незалежності судової влади, розповіли про співвідношення судової незалежності та обов’язку обґрунтування, публічну природу правосуддя, обов’язок мотивувати рішення (вироки).

     

     У другій половині дня учасники семінару у невеликих групах обговорили попередньо підготовлені домашні завдання та провели загальні презентації думок кожної із груп. Домашнє завдання полягало у вивченні документу із ключовими цінностями, поданні двох власних моральних дилем, з якими судді стикнулися на роботі та в особистому житті, а також у захисті обидвох протилежних позицій у цих дилемах та висловленні власної точки зору.

    Наприкінці дня відбулося групове обговорення проблем відкритості, прозорості та комунікації судової влади, а також ознайомлення суддів із домашнім завданням.

    Сьогодні відбувається друга частина семінару «Незалежність судової влади і судова етика», під час якої учасники виконуватимуть практичні завдання щодо діяльності судді-спікера та обговорюватимуть проблеми судової етики.

Фото Національної школи суддів України