flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Тетяна Шинкар пройшла тренінг для викладачів навчального курсу для суддів

12 вересня 2017, 15:54

 

     8 вересня 2017 року у місті Києві Національна школа суддів України (НШСУ) у співпраці із проектом «Розробка стандартизованих програм підготовки суддів» Координатора проектів ОБСЄ в Україні провела тренінг для тренерів навчального курсу для суддів на тему: «Докази і доказування в адміністративному судочинстві». У тренінгу взяла участь суддя Львівського апеляційного адміністративного суду Тетяна Шинкар.

   

     Основними навчальними темами цього навчального курсу є особливості доказування в адміністративному судочинстві, належність та допустимість доказів у національній судовій системі, особливості дослідження  доказів, правила оцінки та закріплення доказів у судовому рішенні.

    Під час тренінгу судді вдосконалили навички безпосереднього досліджування доказів та додержання розумних строків, навички тлумачення положень КАС України крізь призму загальних засад адміністративного судочинства та застосування їх до конкретних правовідносин.

    Викладачами та фасилізаторами тренінгу стали його безпосередні розробники: головний науковий співробітник відділу підготовки викладачів (тренерів) НШСУ, суддя Закарпатського ОАС у відставці, доктор юридичних наук Василь Андрійцьо, суддя Київського ААС Ірина Желтобрюх, викладач-координатор відділу підготовки викладачів (тренерів) НШСУ Тамара Закревська, суддя Закарпатського ОАС Дмитро Іванчулинець, суддя Черкаського ОАС Алла Руденко, суддя Дніпропетровського ОАС Василь Ільков, суддя Полтавського ОАС Олександр Кукоба, суддя Харківського ААС Зоя Кононенко, суддя Київського ОАС Дмитро Костенко, суддя Вінницького ААС Тетяна Сапальова, суддя Київського ОАС Анна Шевченко.

 

   

    Учасники тренінгу мали можливість обговорити проблеми, які найчастіше виникають у суддів під час доказування в адміністративному судочинстві, проаналізувати практику Європейського суду з прав людини. 

    Під час тренінгу учасники брали участь в експрес-опитуваннях, виконували практичні завдання (виправлення помилок в ухвалі), працювали у малих групах над вирішенням ситуативних завдань, брали участь у загальному обговоренні та дискусіях.

    На завершення тренінгу учасники отримали сертифікати Національної школи суддів України.

   

     Підводячи підсумки тренінгу, його розробники та учасники наголосили на тому, що він є дуже актуальним та важливим для якісної підготовки суддів та спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді.